bannerhemsidajpg.jpg

frågor

Q&A

Vanliga frågor

Allmänt

Vad kostar det?


Måla och Skåla – BYOB – Bring Your Own Beverage för allmänheten: 695kr/person inkl. allt material, canvastavla (40x30cm), tilltugg samt professionell konstnär som guidar genom måleriet.
Kan vi boka privat sällskap?


Visst kan ni boka en privat Måla och Skåla! Det här är perfekt för kompisgänget, möhippan, svensexan eller födelsedagsfesten! Vanligtvis tar vi emot 1-24 personer på Frejgatan 21 i Vasastan och större sällskap (25-75 pers) på Skeppsholmen. I coronatider, hör med oss vad som gäller för tillfället.
Kan vi boka företagsevent?


Yes box, Måla och Skåla är det självklara valet för teambuilding, en kick-off eller AW! Vi tar emot 1-24 personer på Frejgatan 21 i Vasastan och större sällskap (25-75 pers) på Skeppsholmen. I coronatider, hör med oss vad som gäller!
Var ligger det?


Centralt beläget i Vasastan på Frejgatan 21, 113 49 Stockholm med buss 50 utanför dörren eller t-bana Odenplan/Tekniska Högskolan.
Behöver jag ha erfarenhet av att måla?


Absolut inte! Våra erfarna konstnärer hjälper till under måleriet och ger tips och råd hur du lyckas med din tavla. Vill du måla fritt är det helt ok!
Kan jag ta hem tavlan samma kväll?


Ja, akrylfärg torkar ganska fort så den är oftast torr när du går hem men det kan finnas partier med tjockare lager färg som inte hunnit torka helt än. Papperskasse ingår att ta hem tavlan i.
Hur stor är tavlan?


Tavlan är 30 x 40cm om inget annat uppges.
Måste alla måla samma motiv? Kan man inte få måla fritt?


Poängen med att alla målar samma motiv är att alla har då en gemensam utgångspunkt och förutsättning, samtidigt som det är lätt att komma igång då man vet vad man ska måla.
Resultatet kommer självklart variera och det är ju helt underbart! En vill ha en annan färg, den andra vill lägga till något och en tredje vill måla fritt. Det är målandet i sig som är poängen – vad och hur du målar spelar ingen roll. Konstnärens motiv kan kopieras rakt av eller ses som inspiration, du väljer vad du vill göra med det. Det här är ju Fun Art, där prestationsribban är lägre än lägst, så ha kul och ta det för vad det är!
Vad är Candle Night?


Valda tillfällen den mörka delen på året säger vi hej då till elektriciteten och målar med levande ljus som enda ljuskälla! Missa inte det, vi lovar att du kommer få en magisk kväll!
Vad ska jag ha på mig?


Alla får förkläden men ta på dig något som tål färg för trots förkläden så har färgen en förmåga att vandra sin egen väg…
Är lokalen handikappanpassad?


Frejgatan 21 är tyvärr inte handikappanpassad men hör gärna av dig om behov finns.
Hur är det med akrylfärg och miljön?


Vi tänker förstås på miljön och hanterar färg och övrigt material (penslar, paletter osv.) med målet att ha minsta möjliga miljöpåverkan. T.ex. så torkar akrylfärg snabbt och hinner ibland torka före sista steget i målningen. Därför fyller vi på paletterna successivt så färg inte slängs bort i onödan. Självklart får du så mycket färg du behöver till ditt konstverk!
Do you have classes in english?


Sure! All our artists can teach the class in english so get ready to join in on the fun!
Jag vill ge bort en Måla och Skåla-upplevelse i present, har ni presentkort?


Visst har vi det, kontakta oss så hjälper vi till med presentkort!
Finns det alkoholfritt alternativ?


Då det är BYOB – Bring Your Own Beverage väljer ni vad ni vill dricka. Det kan vara allt ifrån mjölk till champagne. Det är inte alkoholen som står i centrum när vi skålar utan det är en vänskaplig gest, ett sätt att hälsa och lyckönska varandra. Oftast har vi födelsedagsfirare hos oss som vi skålar för och ibland pausar vi i måleriet för att färgen ska torka lite och passar då på att skåla. Vad som finns i glasen har ingen betydelse.
Ordnar ni barnkalas?


Småpenslarna är vår barnavdelning och där är konceptet detsamma som för vuxna med en mer anpassad måleritid. Barnen älskar Fun Art så hör av er om ni vill boka kalas eller bara komma med en grupp barn! Ingen åldersgräns men någonstans vid 4 år känns som en bra startålder (givetvis individuellt men kom ihåg att de minsta behöver lite hjälp av en förälder att måla).
Jag måste avboka, hur gör jag?


Avbokning sker kostnadsfritt senast 24 timmar före bokat event. Vid avbokning inom 24 timmar före bokat event debiterar vi hela kostnaden. Du kan avboka på telefon 072-920 33 46 eller skicka ett mail till info@malaochskala.se.
Jag hittar inte svaret på min fråga


Kontakta oss på info@malaochskala.se, så återkommer vi med svar så snabbt vi bara kan.
Har ni glas och andra tillbehör?


Vi har alla tillbehör ni behöver till er dryck, lämna glasen hemma och ta bara med er favoritdryck!

Covid-19

Covid-19


Måla och Skåla följer utvecklingen/riktlinjer från myndigheterna och har f.n. öppet för allmänheten i små grupper samt privatbokningar med familjer/vänner i samma bubbla. För att du ska få en så trygg upplevelse som möjligt använder vi bl.a. munskydd och sedan 2021-02-22 gäller skärpta restriktioner för allmänheten där munskdd rekommenderas i inomhusmiljöer. Vi hoppas att du som gästar oss vill hjälpa oss att skapa en trygg miljö för alla deltagare och därmed följer restriktionen. Stort tack på förhand! Upplevelsen är anpassad med minskade grupper, munskydd, plasthandskar, plastförkläden, handsprit och utspridda bord i lokalen. Vi spritar även av kontaktytor regelbundet och slussar in och ut våra gäster vid behov. Känner du dig fortfarande osäker så rekommenderar vi dig Måla och Skåla Online! Maila till info@malaochskala.se för mer info. Har du minsta symtom eller vistats i riskområden ber vi dig stanna hemma och välkomnar dig åter när du är frisk. Tvätta händerna, håll avstånd och ta hand om dig! Vi reserverar oss för eventuella förändringar gällande våra event pga händelser utom vår kontroll och tackar för er förståelse!

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

info@malaochskala.se, 072 920 33 46

Adress:Frejgatan 21, 113 49 Stockholm